Tot farmecul acestui inel este ca nu veti realizati de doua ori exact acelasi model.
In lucrul cu sarma, practica este foarte importanta. La inceput folositi sarma obisnuita pentru modelaj, si apoi dupa ce prindeti un pic de experienta, puteti trece la sarma de argint, gold filled sau vermeil.
Materiale si Unelte
Clestele "Side Cutter" - cleste pentru taiat
Clestele "Chain nose" - pentru a "trage" de sarma;
Pila - pentru finisaj
Ring Mandrel - pentru infasurat sarma pe el
Ciocan "Mallet" - pentru intarirea sarmei
Sarma de modelaj de 0,8 mm, semi-dura - aproximativ 30 cm.
Margea
O caracterizare amanuntita a uneltelor o puteti gasi urmarind link-urile de mai jos:
Unelte Partea I
Unelte Partea a II a
Instructiuni:
1. Taiati sarma de aproximativ 30 cm si adaugati margeaua (eu am folosit o margea patrata de jad aquaterra) in asa fel incat sa se aseze chiar in mijlocurl sarmei.
2. Asezati margeaua cu sarma pe "ring mandrel". Daca doriti sa faceti un inel de marimea 7, infasuram inelul la marimea 8, adica la un numar mai mare de marimea dorita.
Marimea 7 este o marime foarte populara.
3. Incepem sa infasuram sarma in jurul mandrelului, in asa fel incat sa nu suprapunem sarmele. Ele trebuie sa stea aproape una langa alta.
4. Continuam sa infasuram sarmele intr-o parte si in alta, avand grija sa fim tot la marimea 8 si sa fim atenti sa nu se suprapuna sarmele.
5. Cand am terminat de infasurat 4 randuri, aducem sarmele in fata inelului, si le asezam intr-o parte si alta a margelei, ca in fotografia de mai jos:
6. Infasuram sarma din dreapta in jurul margelei, inspre partea stanga, iar sarma din stanga, o infasuram in jurul margelei inspre partea dreapta. Continuam sa le infasuram in acest fel, de 2 sau 3 ori.
7. Scoatem inelul de pe "ring mandrel" si de aici vom incepe sa lucram la inel cu mainile si clestele ''chain nose''.
8. Tinem cu mana stanga inelul foarte strans, in timp ce cu mana dreapta, introducem una din sarme prin interiorul inelului, ca in fotografia de mai jos:
9. Infasuram ambele sarme intr-o parte si cealalta, prin interiorul inelului. Din cauza ca sarma este de 0,8 mm, fiind un pic groasa, ne ajutam de clestele "chain nose" pentru a trage de ea.
10. Continuam sa infasuram, pana am realizat 2-3 randuri de sarma. Aveti grija ca infasurarea sa fie foarte stransa.
11. Cand am terminat, apasam infasurarile cu clestele "chain nose" pentru a le aplatiza.
12. In momentul acesta, inelul arata ca in fotografia de mai jos:
13. Taiem excesul de sarma si intr-o parte, si in cealalta.
14. Asezam inelul inapoi pe "ring mandrel". Nu , nu am terminat inca!
15. Cu ajutorul ciocanului "mallet", ciocanim inelul pe toata suprafata, pentru ca sa il intarim si de asemenea pentru a-l rotunji mai bine.
16. Scoatem inelul de pe mandrel si incepem sa pilim partile de sarma ce le-am taiat. Acest pas este la fel de important ca si celelalte! Nu vrem ca taieturile de sarma sa ne zgarie pielea sau sa agate hainele!
Acesta este produsul final:
5 comentarii:
Impreuna cu tine, lucrurile complicate se simplifica. Draga Cristina, nota 10* si bulina rosie in piept pentru postarea ta. (in fundal se aud aplauze furtunoase)
Cred ca e chiar marimea degetului meu inelar. Pot sa-l am? (smile). Nu incetezi sa ma uimesti cu toate aceste explicatii pe intelesul tuturor pe care le faci cu o placere reala fara a astepta nimic in schimb. Rare sunt astfel de gesturi. De fapt tu primesti ceva in schimb......recunostiinta tuturor celor ce sunt interesate de aceste lucruri si pentru care esti un adevarat "mentor".
Succes in tot ceea ce faci!
Gabriela, Tess, va multumesc mult pentru apreciere!
Margelitul ma face fericita, si imi place ceea ce fac!
Va pup!
Mult succes si voua!
Felicitari pentru tutorialele postate. Mult noroc si bafta in continuare si sa iti mentii obiceiul de a impartasi si altora din cunostintele si experienta ta.
Multumesc Silvia!
Trimiteți un comentariu