vineri, 4 decembrie 2009

Cum Inchidem un Colier folosind Cupa de Nod/Terminatia de Colier - Tutorial

Cum inchidem colierul folosind cupa de nod?

Cupa de nod este numita si terminatie de colier. Arata ca o ''scoica" ce se inchide peste nod. Prezinta o bucla deschisa sau inchisa ce se ataseaza la za sau de inchizatoare.

Acest tutorial este realizat pentru colierele lucrate pe ata speciala. Arata ca ata de cusut mai subtire sau mai groasa. Chiar daca vi se pare mai convenabil sa folositi ata de cusut, nu va sfatuiesc, pentru ca ata speciala pentru insirat margele este mai rezistenta!

Materliale si Unelte:


* 2 Cupe de nod/terminatie colier
* 2 metri de ata speciala pentru insirat margele
* Margele
* 2 Zale in forma de "S"
* Inchizatoare ''Lobster Claw""
* Lant de Prelungire
* Clestele "Chain Nose Plier"
* Ac special pentru insirat, sau ac normal
* Adeziv GS-Hypo Cement  sau lac de unghii

Instructiuni:

1. Lungimea atei trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat lungimea colierului pe care doriti sa-l confectionati.
Introduceti ata in ac si pozitionati-l la jumatatea lungimii atei. Aduceti cele 2 parti ale atei impreuna si innodati-le cu un nod mare. Pentru a va asigura ca nodul este mare, puteti innoda de 2-3 ori in acelasi loc.




 

2. Introduceti pe ata cupa de nod  din interiorul deschizaturii, asfel incat nodul realizat in pasul 1 sa se aseze frumos in interiorul cupei.


 

 


3. Adaugati cateva stropuri de adeziv GS-Hypo Cement (sau chiar lac incolor de unghii), pentru a va asigura ca nodul este inchis bine si nu se va desface.



 4. Lasati putin sa se mai usuce adezivul si inchideti cupa peste nod, cu ajutorul clestelui "chain nose plier".





5. Insirati margelele in design-ul dorit.




 
5. Dupa ce margelele au fost insirate si sunteti satisfacuti de rezultat, adaugati si cea de-a doua cupa de nod. De data aceasta, cupa trebuie introdusa din exteriorul deschizaturii (sens contrar pasului 2).





6. Indepartati acul, taind ata.
Aduceti cele 2 parti ale atei impreuna si innodati-le cu un nod mare, chiar in interiorul cupei de nod, foarte aporoape.  Pentru a va asigura ca nodul este mare si ca nu v-a iesi prin gaurica cupei de nod, puteti innoda de 2-3 ori in acelasi loc.Aveti grija sa nu impingeti margelele prea aproape una de alta, ele trebuie sa aiba putin loc. Colierul trebuie sa fie cat de cat flexibil.



 





7.  Sigilati si acest nod cu 2 picaturi din adezivul GS-Hypo Cement.






8. Inchideti cupa de nod cu ajutorul clestelui "chain nose plier. Eu am folosit cupe de nod/terminatii care au buclele deja inchise, pentru mai multa siguranta.
Atasati zalele/conectoarele in forma de "S" in buclele cupelor de nod. Aceste zale sunt mult mai sigure decat cele rotunde, normale.




9.  Atasati inchizatoarea ''lobster claw'' intr-o parte si lantul prelungitor in cealalta parte. Lantul l-am terminat cu o mica margeluta infasurata, ce atarna la capatul lantului.







Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails