sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Concurs "Poveste de Craciun"

Forumul nostru ia amploare! Deja avem 32 designeri inscrisi!
Saptamana aceasta organizam un concurs ce se numeste "Poveste de Craciun".
Premiul consta in 5 superbe produse confectionate manual de LadyA careia ii multumesc foarte mult!

Veniti si ne vizitati pentru a afla mai multe detalii!

Concurs "Poveste de Craciun"

Va urez mult succes!

luni, 23 noiembrie 2009

Tortite pentru Cercei - Tehnici in Metoda "Wire-Wrapping"

Va puteti intreba de ce avem nevoie sa invatam sa confectionam tortite pentru cercei, cand le putem cumpara de oriunde si la preturi mici! Eu va pot da doua raspunsuri la aceasta intrebare:
Primul este ca atunci cand le confectionati singuri, realizati ceva unicat! Dupa gustul si posibilitatile dvs.!
Al doilea este ca este posibil sa ramaneti fara tortite si sa va trebuiasca urgent o pereche, pentru a termina cerceii inceputi!

Inainte de a incepe tutorialul, vreau sa subliniez ca este foarte important ca tortitele sa iasa la fel, si de aceea este necesar sa lucram la ambele tortite in acelasi timp! 

Materiale si Unelte:

Clestele "round nose plier"
Clestele "chain nose plier"
Pila
Sarma de modelaj de 0,6 mm sau 0,8 mm- aproximativ 120 mm lungime
Clestele "side-cutter plier"
Mandrel, fus, sau chiar marker rotund





Instructiuni:

1. Marcati clestele "round nose" cu marker-ul, la 5 mm distanta de varf, masurand cu rigla. Acest pas este foarte important, deoarece este nevoie sa faceti aceeasi marime de bucle pentru ambele tortite.





2. Taiati sarma in 2 parti egale si piliti cu atentie capetele asfel incat sa nu fie ascutite si sa raneasca urechea.





3. La capatul fiecarei sarme faceti o bucla simpla, perfect rotunda. 











4. Pe grosimea cea mai mare a mandrel-ului pentru infasurat, indoim cele 2 sarme cu bucle (in acelasi timp), pentru a forma rotunjimea tortitelor. Rotunjimea ar trebui sa inceapa putin mai sus de bucle.





5. In momentul acesta, tortitele vor arata asa:





6. Cu ajutorul celstelui "chain nose", apucam capetele tortitelor si le indoim. Repet, amandoua tortitele odata.





7. Odata terminati, trebuie sa cercetam tortitele, sa nu aiba varfuri asctutite si sa fie drepte. Daca este nevoie, mai piliti inca o data capetele.

Asa se realizeaza tortitele pentru cercei. Mai jos v-am arata cateva modele diferite pe care le puteti incerca folosind aceasta metoda.









duminică, 22 noiembrie 2009

Invitatie pe Forum!



Clubul Designer-ilor de Bijuterii Va Invita pe Forum!

Va invitam la cel mai nou forum de bijuterii din Romania!
Fie ca sunteti incepatori sau profesionisti, sau numai va plac bijuteriile, veniti sa ne vizitati!

 
Este un forum complex unde va puteti face noi prieteni, afla si invata tehnici si metode noi si interesante!

Va asteptam cu drag!
 

http://designerdebijuterii.forumup.com/



marți, 17 noiembrie 2009

Castigatorii Concursului

Dupa cum stiti, acum cateva zile, am organizat un concurs cu 3 premii in valoare de 50 lei fiecare.
As vrea sa va prezint pe norocoasele castigatoare. Le-am rugat sa spuna cateva cuvinte despre ele, ca sa le puteti cunoaste mai bine:


Elena Petrencu din Craiova
 

"Sunt o visatoare incurabila iubitoare de frumos, imi venerez fetita care este sufletul meu, ador  lucrurile artizanale, stilul vintage si arabesc. Iubesc la nebunie marea si natura ; visez sa cos goblen, iarna, intr-o casa pe malul unei ape, in fata unui semineu in care sa trosneasca lemnele si contempland din cand in cand prin geamurile mari cum ninge sau ploua…., imi place sa tricotez, sa crosetez si sa croiesc modele create de mine. Pentru mine crearea si executarea bijuteriilor este un mod de relaxare, de exprimare a simturilor prin ceva palpabil....." 
Creatiile ei le puteti admira si cumpara atat pe blogul ei, cat si pe magazinul ei online de pe breslo:


Mihaela Dobrita din Baia Mare


"De profesie sunt inginer, stiti, din tagma celor cu privirea inteligenta si care nu stiu sa se exprime :)))
De cand ma stiu inclinatia mea naturala am simtit-o inspre domeniul artei, candva chiar pictam destul de frumos ... dar cum n-am urmat indemnul profesoarei de desen, n-am urmat liceul de arta! Pasiunea pentru creearea de bijuterii mi-a venit intamplator, dupa ce am accesat site-ul Breslo. La inceput am lucrat cu Fimo la care n-am sa renunt pentru ca daca piatra semipretioasa are in sine valoare si frumusete creearea unei bijuterii dintr-un "lut" presupune mai multa migala si inspiratie. Sunt un cautator, pasionat sa exploreze orice tine de frumos si constituie o provocare pentru spirit."
Creatiile Mihaelei le puteti gasi atat pe blogul personal, cat si in magazinul ei online de pe Breslo.


Liana Mavrodin din Bucuresti


"Am 30 de ani, si acum locuiesc in Bucuresti. Sunt de meserie inginer constructor, si mi-am descoperit aceasta pasiune de curand, o luna doua. Lucrez pentru ca ma linisteste si ma incarca de energie. De mica mi-am facut diverse hainute, tricotate sau crosetate, dar pasiunea pentru biju-uri este relative noua. Imi place tare mult cand vad reactia celor care le primesc. Cred ca asta imi place cel mai mult. Am incercat sa lucrez si fimo, dar cel mai multi mi place sa lucrez cu sarma si cu pietre semipretioase."
Pe Liana o puteti gasi si admira la urmatoarea adresa:


Felicitari si va urez mult succes si multa inspiratie!!



Clubul Designer-ilor de Bijuterii

Am infiintat un grup ce se adreseaza tututor celori interesati in confectionarea de bijuterii, fie ca sunteti incepatori, sau profesionisti!
Haideti sa ne ajutam unii pe altii cu sfaturi sau lectii, sa ne ascultam problemele sau sa ne bucuram de reusitele in ale margelitului!
Sunteti designer de bijuterii sau vreti sa deveniti unul? Veniti si ne vizitati!

Va astept cu drag!

http://groups.yahoo.com/group/clubuldesignerilorde_bijuterii/

luni, 16 noiembrie 2009

Inel Impletit din Sarma - Totorial - Metoda "Wire Wrapping"

Acesta este un tutorial pentru un inel simplu, pe care cu siguranta ca il veti confectiona de foaaarte multe ori, cu diferite pietre! Cel mai lung tutorial pe care l-am facut pana acum!
Tot farmecul acestui inel este ca nu veti realizati de doua ori exact acelasi model.
In lucrul cu sarma, practica este foarte importanta. La inceput folositi sarma obisnuita pentru modelaj, si apoi dupa ce prindeti un pic de experienta, puteti trece la sarma de argint, gold filled sau vermeil.

Materiale si Unelte

Clestele "Side Cutter" - cleste pentru taiat
Clestele "Chain nose" - pentru a "trage" de sarma;
Pila - pentru finisaj
Ring Mandrel - pentru infasurat sarma pe el
Ciocan "Mallet" - pentru intarirea sarmei
Sarma de modelaj de 0,8 mm, semi-dura - aproximativ 30 cm.
Margea


O caracterizare amanuntita a uneltelor o puteti gasi urmarind link-urile de mai jos:
Unelte Partea I
Unelte Partea a II a


Instructiuni:

1. Taiati sarma de aproximativ 30 cm si adaugati margeaua (eu am folosit o margea patrata de jad aquaterra) in asa fel incat sa se aseze chiar in mijlocurl sarmei.




2. Asezati margeaua cu sarma pe "ring mandrel". Daca doriti sa faceti un inel de marimea 7, infasuram inelul la marimea 8, adica la un numar mai mare de marimea dorita.
Marimea 7 este o marime foarte populara.








3. Incepem sa infasuram sarma in jurul mandrelului, in asa fel incat sa nu suprapunem sarmele. Ele trebuie sa stea aproape una langa alta.








4. Continuam sa infasuram sarmele intr-o parte si in alta, avand grija sa fim tot la marimea 8 si sa fim atenti sa nu se suprapuna sarmele.


 






5. Cand am terminat de infasurat 4 randuri, aducem sarmele in fata inelului, si le asezam intr-o parte si alta a margelei, ca in fotografia de mai jos:





6. Infasuram sarma din dreapta in jurul margelei, inspre partea stanga, iar sarma din stanga, o infasuram in jurul margelei inspre partea dreapta. Continuam sa le infasuram in acest fel, de 2 sau 3 ori.


 


7. Scoatem inelul de pe "ring mandrel" si de aici vom incepe sa lucram la inel cu mainile si clestele ''chain nose''.


 


8. Tinem cu mana stanga inelul foarte strans, in timp ce cu mana dreapta, introducem una din sarme prin interiorul inelului, ca in fotografia de mai jos:


 


9. Infasuram ambele sarme intr-o parte si cealalta, prin interiorul inelului. Din cauza ca sarma este de 0,8 mm, fiind un pic groasa, ne ajutam de clestele "chain nose" pentru a trage de ea.


 


10. Continuam sa infasuram, pana am realizat 2-3 randuri de sarma. Aveti grija ca infasurarea sa fie foarte stransa.



 



11. Cand am terminat, apasam infasurarile cu clestele "chain nose" pentru a le aplatiza.

 

 12. In momentul acesta, inelul arata ca in fotografia de mai jos:



 


13. Taiem excesul de sarma si intr-o parte, si in cealalta.



 


14. Asezam inelul inapoi pe "ring mandrel". Nu , nu am terminat inca!






15. Cu ajutorul ciocanului "mallet", ciocanim inelul pe toata suprafata, pentru ca sa il intarim si de asemenea pentru a-l rotunji mai bine.




 




16. Scoatem inelul de pe mandrel si incepem sa pilim partile de sarma ce le-am taiat. Acest pas este la fel de important ca si celelalte! Nu vrem ca taieturile de sarma sa ne zgarie pielea sau sa agate hainele!




 


Acesta este produsul final:


 


marți, 10 noiembrie 2009

Inchizatoare in Forma de "S" - Tehnici in Metoda Wire Wrapping

Inchizatoare in forma de "S" poate fi facuta de orice marime si intr-o varietate de modele. Dar toate pornesc de la inchizatoarea simpla pe care o vom invata in tutorialul de astazi.

Materiale si Unelte:

Clestele "Round nose" - este nelipsit, dupa cum ati observat.
Clestele "Chain nose"
Clestele "Side cutter" - sau orice cleste pentru taiat sarma
Sarma de modelaj - eu am folosit sarma placata cu aur cu diametrul de 1 mm.





Instructiuni:

1. Taiati aproximativ 7 cm de sarma placata cu aur. La capatul sarmei, faceti o bucla simpla cu ajutorul clestelui "round nose". Bucla nu trebuie sa fie rotunda, ci trebuie sa arate in forma de "P".



2. Ne mutam in partea cealalta a sarmei si facem o  bucla tot in forma de "P", de aceeasi marime ca prima.
Aveti grija ca bucla din celalta parte sa fie in sens opus primei. Ca in fotografia de mai jos:





3. Cu partea cea mai groasa a falcilor clestelui "round nose", prindeti sarma chiar sub una din bucle, asfel incat "P"-ul sa fie in partea opusa dvs.Rasuciti sarma in jurul clestelui.

 

 






4. In momentul de fata, inchizatoarea ar trebui sa arate asa:




5. Incepem lucrul in partea cealalta si urmarind pasul 3 rasucim din nou sarma in jurul partii celei mai groase a falcilor clestelui "round nose" .




6. In momentul acesta, inchizatoarea va arata asa:




Inchizatoarea se poate lovi usor cu ciocanul special "mallet", pentru a o intari si a-i da o rezistenta mai mare.

Pornind de la aceasta inchizatoare simpla, mi-am pus imaginatia la contributie si am creat inchizatori in forma de "S", mai sofisticate si originale, infrumusetate cu margele si pietre semipretioase.
Pentru o mai buna stabilitate a margelor, am folosit adezivul GS-Hypo Cement pentru a le tine in loc.

In fotografiile de mai jos puteti observa cateva modele mai complicate. Va urez spor la margelit si multa inspiratie!



 


duminică, 8 noiembrie 2009

Clasicele Perle


 Ce femeie nu-si doreste in cutia ei de bijuterii un sirag superb de perle albe?
Ingrijite cum trebuie, perlele sunt eterne! Ele se pot da din generatie in generatie!
Perlele fac parte din categoria pietrelor semipretioase organice. 
In ziua de azi, perlele de apa dulce, de cultura rivalizeaza de aproape cu cele de apa sarata! Metoda prin care sunt facute aceste perle de apa dulce, se perfectioneaza pe zi ce trece!
Perla este depozitul de carbonat de calciu pe care o molusca (scoica sau melc) marina o genereaza ca urmare a unui corp strain ce a patruns in interiorul ei. Acest corp strain poate fi un firicel de nisip, sau orice alta formatiune solida de marime minuscula.
Molusca nu-l poate indeparta si astfel se apara cum poate, si il acopera cu o substanta ce se numeste conchiolin si care mai tarziu devine nacrul. Acest nacru se mai numeste si sidef. Este de asemenea si partea interioara a molustelor.
Perlele naturale sunt albe, dar deseori au tente de auriu, roz, bleu. Si sa nu uitam de rarele perle Tahitiene, perlele negre, care sunt foarte scumpe.

Perlele se impart in doua categorii: perle de apa dulce si perle de apa sarata.

Perlele de apa sarata sunt de 3 tipuri: Akoya, South Sea si Tahitiene, in funcite de specia de molusca ce le creaza.
Perlele de apa dulce sunt cele de cultura si sunt cultivate in China mai ales. Dar si in regiunea Lacului Biwa din Japonia si sunt numite perlele Biwa.


Perlele Akoya sunt foarte frumoase si populare. Ele au forma perfect rotunda si sunt uniforme. Sunt renumite pentru lustrul lor. De aceea sunt mai scumpe. Ele sunt cultivate in fermele din Japonia, si provin din molustele de apa sarata numite Pinctada Martensii. In aceste ferme se foloseste o tehnica speciala pentru creserea perlelor perfect rotunde. In comparatie cu perlele de apa dulce, Akoya sunt aproape perfect rotunde, sunt mult mai mari si au un lustru de o frumusete nemaipomenita.
Perlele South Sea sunt renumite pentru calitatea lor foarte buna si a culorii aurie. Sunt foarte rare si greu de cultivat, de aceea tind sa fie si foarte scumpe! Provin din molusca Pinctada Maxima. Pot fi albe, produse de scoica "white -lip", aurii  produse de scoica "gold-lip" sau argintii produse de scoica "silver-lip". Carapacea lor este cea care produce culoarea perlelor.
Sunt cultivate in crescatoriile de perle din marile de sud, in regiunile tropicale sau semi-tropicale in tari ca Australia, Indonezia si Filipine. 
Pinctada Maxima este o molusca rara si sensitiva, de aceea crescatorii de perle din Marea de Sud ii da o atentie mai mare pentru ca fiind delicate, cea mai mica modificare de mediu poate strica bunastarea lor, si pot produce perle mici , cu defecte, sau nu produc nici o perla!                 
Cu cat perlele sunt mai mari, cu atat mai valoroase.
Forma perlelor South Sea poate fi rotunda, semi-rotunda sau "nasture".
Perlele Tahitiene sau perla neagra, este formata in scoica "black-lip" sau scoica Pinctata Margaritifera.
Sunt cultivate in Arjipelagul Tuamotu-Gambier, un grup de insule din Polinezia Franceza.
Molusca secreta un pigment negru si de aici culoarea perlei. Nu toate perlele Tahitiene sunt negre.
Pot avea tente inchise verzi, bronz sau chiar mov inchis. Perlele Tahitiene sunt superbe, iar lustrul lor este greu de imitat!

Perlele de apa dulce au fost introduse de chinezul Kokichi Mikimoto in 1916.
Japonia a fost principala tara cu crescatorii de perle timp de multi ani, dar a fost China cea care a insamantat prima oara molusca de apa dulce.
Perlele de apa dulce sunt accesibile tuturor acum. Ele sunt valabile intr-o varietate de culori la moda (fiind vopsite) si marimi. Crescatorii de perle se gasesc de asemenea de-a lungul Lacului Mississippi din SUA.

Perlele sunt compuse din carbonat de calciu, apa si conchiolin ( un agent adeziv organic).


Gradul de calitate al perlelor este dat de mai multi criterii:
Lustrul - este stralucirea perlei. Cu cat perla sta mai mult in interiorul scoicii, cu atat lustrul este mai mare.
Suprafata - este un criteriu foarte important. O perla de buna calitate ar trebui sa aiba o suprafata perfecta, fara imperfectiuni.
Forma  - Cele mai rare si scumpe perle au forma rotunda. Numai 1% din productia de perle este perfect rotunda. Exista foarte multe forme: semi-rotunda, ovala, stick, keishi, biwa, petale, lunguiata, buton, etc.
Culoarea 
Marimea - Perlele cu cat mai mari cu atat mai valoroase.

Perlele sunt delicate si trebuie ingrijite cum trebuie. Folositi apa si sapun, pentru o curatare profunda.

vineri, 6 noiembrie 2009

Introducere in Lumea Uneltelor pentru Confectionat Bijuterii - Parta a- II- a

Aceasta este o continuare a articolului despre uneltele necesare in confectionarea de bijuterii.
Prima parte o puteti gasi urmarind link-ul de mai jos:

http://banadesigns.blogspot.com/2009/09/introducere-in-lumea-uneltelor-pentru.html

7. Clestele "Flat - Nose Plier"



Acest cleste are "falci" de forma dreptunghiulara ce sunt plate. Se micsoreaza catre varf.
Este folosit pentru manipularea sarmei, pentru indoirea ei dar deasemenea si pentru prinderea ei.
Este de asemenea perfect in lucrul cu foaia de metal.


8. Clestele "Flush- Cutter Plier" de forma dreptunghiulara.




Acesta este un cleste ce trebuie sa-l aveti! Este foarte bun, pentru ca nu zgarie sarma!
Este ideal pentru taiatul acelor cu cap, bucla sau pentru a taia sarma mai subtire.


9. Clestele "Crimping Pliers"







Acest cleste se foloseste pentru a strange crimps-urile pe sarma de insirat.
Prezinta 2 parti in interiorul falcilor. Partea dinauntru este un forma de "U", iar partea din exterior in forma de "O".
Pentru a aseza crimpul in locul in care trebuie, introduceti-l intai in "U" si apoi in "O" pentru a-l asigura mai bine, dar pentru a-l si forma.
Pentru un "look" profesional, recomand folosirea accesoriilor "crimp cover" - acoperitor de crimp.


10. Ciocanul "Mallet"




Acest ciocan prezinta 2 capete una este confectionata din cauciuc, iar cealalata din PVC.
Este folosit in lucrul cu sarma, si datorita capetelor mentionate mai sus, nu o zgarie sau deformeaza.
Utilizati-l pentru a aseza sarma la locul ei, sau pentru a o intari.
Se poate cumpara aici.


11. Anvil de Otel







Acesta mica unealta este fabricata din otel inoxidabil si este suprafata perfecta pentru a ciocani sarma!
Se foloseste impreuna cu ciocanul, pentru a aplatiza sau adauga textura sarmei.
Datorita marimii mici, se poate transporta oriunde. 


12 . Pile 





Aceste unelte sunt indispernsabile! Daca nu dispuneti de un set profesional o pila de unghii este perfecta!
Sunt folosite pentru a pili capetele de sarma dupa ce a fost taiata , pentru a nu agata hainele sau pielea.
Da un "finish" profesional bijuteriilor.








Un "mandrel" este un fus, un bat, sau ce aveti la indemana care sa fie rotund.
Aceste unelte se gasesc intr-o varietate de forme si marimi! Unele sunt specifice pentru bratari, altele pentru inele, altele doar pentru indoirea sarmei.

Ring Mandrel-ul din fotografia de mai sus, prezinta marimi inscriptionate pe suprafata lui si este folosit pentru confectionarea inelelor. Se poate cumpara aici.

Mandrel-urile de mai jos sunt folosite pentru realizarea de bucle, zale, sau indoituri in lucrul cu sarma.









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails