Inainte de a incepe acest tutorial, as vrea sa va atrag atentia asupra unor aspecte foarte importante:
Va rog fiti foarte atenti cand lucrati cu torta si cu focul! Luati-va toate masurile de precautie necesare.
Materiale necesare:
- O torta normala, poate fi chiar si torta pe care o folositi la creme brulee.
- O penseta speciala pentru bijuterii sau un cleste.
- Sarma de argint de 0, 8 mm sau 0,6 mm
- Pila
- Un container (poate fi si un pahar de unica folosinta)
- Solutie pentru curatat argintul
Instructiuni:
Pasul 1. Se taie sarma de argint in bucati de 40 mm fiecare.
Se aprinde torta. Torta mea prezinta un suport ceea ce-i permite sa stea singura, nu este nevoie s-o tin eu. Prindem cu penseta (sau clestele) unul din acele pe care le-am taiat.
Tinand-ul perfect vertical, punem capatul acului in flacara, si metinem cateva secunde, pana observam ca se formeaza o bila.
Este posibil ca la inceput bilutele dvs. sa nu iasa perfect egale, dar sunt sigura ca in viitor, va veti descurca mai bine.
Pasul 2. Imediat ce biluta s-a format, introducem acul in containerul cu apa rece.
Continuam sa lucram si cu restul de ace.
Pasul 3. Observam ca acele noastre sunt de culoare aproape neagra. Se intampla acest lucru din cauza ca focul a oxidat argintul. De aceea este necesar sa le curatam cu o solutie "tarnish remover", speciala pentru argint sau aur.
Dupa curatare, cu ajutorul piliti capetele acelor.
Si... Voila!!! Acele sunt gata pentru a le folosi in superbele dvs. bijuterii!
Mult succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu