sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Metoda Weaving - Tehnica Peyote

Tehnica Peyote  

Tutorialul de mai jos a fost realizat de KeziMade, careia ii multumesc frumos!

Tehnica Peyote cu Numar Par de Margele

 Inainte de a incepe, va prezint doua reguli generale care sunt valabile pentru orice tip de stitch, pentru orice tip de lucrare.

*** Margea de Stopare (Stop Bead) - am notat-o cu (0), in tutorialul nostru.

Luam pe ata o margica (0), preferabil de o culoare diferita fata de cele folosite in lucrare (mai ales pentru incepatori), numita margea de stopare (stop bead), prin care ne intoarcem si trecem firul de 2-3 ori.
Daca folositi Delika, acest lucru se poate realiza usor, datorita faptului ca Delika's au gaura mai mare decat restul margelelor de nisip existente pe piata.
Margeaua de stopare va fi eliminata la finalul lucrarii. Pe masura ce va obisnuiti cu lucrul cu margelele mici, puteti renunta la stop bead.

***Se lasa un capat suficient de lung de ata (10-15 cm) pe care, ulterior, il vom “ascunde” in lucrarea finala (asta vom invata intr-o lectie viioare).

In tutorialul de mai jos, marcam cu gri margelele din randul anterior, deja cusute, si cu portocaliu cele pe care tocmai le coasem.  Marcam cu negru firul din randul anterior si cu rosu pe cel la care tocmai ne referim. Totodata, marcam prin sageti sensul de coasere.


Pasul 1. Insiram 6 margele de nisip, sau orice alt numar par de margele. Observati cum am adaugat intai margeaua de stopare, notata (0) si de culoare verde.






Pasul 2. Schimbam sensul de coasere. Luam pe ac o margica noua (7), pe care o coasem in jos, prin margica nr. (5).
Luam o margea (8) si sarind nr. 4, coasem prin urmatoarea, nr. 3. Luam pe ac o noua margica (9) si o coasem in ultima (1). Regula de baza a tehnicii peyote se bazeaza pe aceasta : luand o margica noua pe ac, sarim o margica si coasem prin urmatoarea margica. Mereu vom sari cate una. Dupa 3-4 randuri lucrarea va lua forma unui fermoar neinchis, mereu vom avea cate un rand de margele care vor arata ca niste dintisori de fermoar, orientati spre exterior. Observam si ca incepand cu randul 2, de acum incolo, numarul de margele pe care il vom adauga va fi jumatate din numarul de margele luate pe ac la pasul 1.
Pasul 3. Odata ajunsi la baza, schimbam sensul de coasere,  luam o margica noua, (10), pe care o coasem in sus, prin margica 9.
Luam alta margica (11), sarim margica 3, coasem prin nr. 8.
Luam o noua margica (12) pe care o coasem prin nr. 7.
Odata ajunsi sus, repetam pasii 2 si 3.
 
  

3 comentarii:

Unknown spunea...

Multumesc ca ai trecut pe la mine:) Eu te urmaresc de o vreme, si cochetez cu minunatiile tale din magazin, dar nu prea stiu cum as putea cumpara cate ceva.
Cu drag,
Emese Bodor.

cristina spunea...

Buna Emese,
Daaa am trecut pe la tine :))) Ti-am admirat minunatiile de creatii! Foarte frumoase! Nu prea am inteles mai nimic din ce scrii :)
Te astept cu drag in magazinul meu si daca pot sa te ajut cu ceva, nu ezita sa-mi spui!

jad luxury handmade spunea...

Invat multe de pe acest blog si pentru asta nu pot decat sa multumesc mult doamnei care da lectii atat de detaliate.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails