marți, 2 februarie 2010

Oxidarea Argintului cu Liver of Sulfur

 Oxidarea Argintului cu Liver of Sulfur


Pentru a da bijuteriilor un aer "antique", foarte multi designeri oxideaza argintul sau celelalte metale.
Unii apeleaza la metode naturale (daca pot spune asa), cu ingrediente gasite in casa. Urmarind link-ul de mai jos, puteti afla informatii despre aceste metode, testate de 2  designerii foarte talentati.
 Oxidarea prin metode naturale cu ingrediente gasite in casa.

Prin oxidare, metalul se inchide la culoare. In engleza, oxidarea se traduce prin oxidizing sau patina.

In tutorialul de astazi, va voi arata cum se obtine oxidarea diferitelor metale cu ajutorul solutiei in forma de pudra "Liver of Sulfur".


 


Aceasta solutie este in forma de bolovani mici. 


 


Mod de folosire:
*** Folositi solutia numai in incaperi foarte bine ventilate, deoarece are un miros foarte foarte puternic si urat! Prima data cand am incercat aceasta solutie, a fost oribil!! Mi-a mirosit casa urat o zi intreaga! :)

*** Se dizolva un bolovan mic de pudra in apa foarte calda, dar nu fierbinte. De obicei 2 cani de apa este suficient. Se amesteca pana pudra se dizolva complet. Este chiar indicat sa pregatiti cantitati mici din aceasta solutie.

*** Obiectul care urmeaza sa fie oxidat, se curata cu apa calda si sapun si se adauga in baia de Liver of Sulfur.*** Pentru a obtine rezultate foarte bune, incalziti metalul in apa fierbinte, pentru a ajuta culoarea sa prinda uniform. 

*** Lasati metalul in solutie, intorcandu-l de pe o parte pe alta, sau amestecand din cand in cand. Folositi o lingura sau furculita de plastic.

*** In functie de temperatura solutiei si a timpului in care lasati metalul in solutie, puteti obtine diferite culori ca auriu, albastru si negru. Putina experimentare este necesara inainte de a gasi solutia ideala pentru dvs.
Cand considerati ca a capatat culoarea dorita, scoateti metalul si limpeziti foarte bine cu apa rece. Polisati apoi usor, pentru a indeparta putin din oxidare.

*** Solutia poate fi refolosita de cate ori aveti nevoie. Trebuie doar sa o tineti intr-un container sigilat.

Folosind aceeasi solutie, am experimentat cu cateva tipuri de metale:
Sarma placata cu argint si aur:

 

  Argint 925:


 


Mi-a fost  imposibil sa oxidez gold filled. Am incercat si cu o solutie puternica, dar fara nici un rezultat. 4 comentarii:

lorenabr spunea...

Super informativ, great post:)

Cristina Cristea spunea...

Multumesc frumos! Am vazut ca-ti place moda...

Anonim spunea...

Mie nu-mi place moda, dar asta e tare. Nici nu credeam ca bijuteriile "se imbatranesc" :P

Cristina Cristea spunea...

:)) Da, se "imbatranesc", pentru ca se poarta stilul vintage.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails