duminică, 13 februarie 2011

Colier multisir tip iluzie

Imi plac foarte mult colierele multisir in care margelutele folosite la crearea lui sunt prinse in crimpsuri si dau iluzia ca ''plutesc''.
 
Pentru a realiza acest colier, va rog sa cititi si urmatoarele articole:


Sarma pentru insirat margele.
Crimp si Acoperitor de Crimp
Inchiderea colierelor si a bratarilor


Materiale si unelte:

Toate materialele si uneltele se gasesc la vanzare pe http://cristinacristea.breslo.ro

Clestele crimping plier
Clestele Bent nose
Clestele Round nose
Cleste pentru taiat
Adeziv GS-Hypocement


Sarma de otel Accuflex de 0,48 mm - 3 siruri a cate 50 cm, in total 150 cm
Crimpsuri 2 mm - 30 bucati
Crimpsuri 3x2 mm - 2 bucati
Acoperitor de crimp 4 mm - 30 bucati
2 terminatii cu cupa, pentru colier 
1 inchizatoare lobster claw
Lant de prelungire - 4 cm 
Sarma de modelaj de 0,6 mm - 10 cm
1 ac cu cap (headpin)
3 margele ovale
4 margele fatetate 8 mm
8 margele rotunde 6 mm
3 margele rotunde 4 mm
Instructiuni:


*** Avem nevoie de 150 cm de sarma Accuflex de 0,48 mm grosime, pe care o taiem in 3 parti egale, deoarece dorim sa realizam un colier cu 3 siruri. 

Primul sir

Introducem o margea ovala plata pe primul sir in asa fel incat sa se aseze chiar la mijloc. De o parte si de alta a margelei, introducem cate un crimp de 2 mm, pe care le turtim cu ajutorul clestelui crimping pliers.

*** Deasupra fiecarui crimp turtit, adaugam un acoperitor de crimp de 4 mm pe care il inchidem cu ajutorul clestelui bent nose.
*** Am prins astfel prima margeluta chiar in mijlocul primului sir al colierului. Masuram cu ajutorul riglei 4 cm  la dreapta, si insemnam usor cu markerul pentru a sti unde primdem urmatoarea margeluta.*** In punctul insemnat, turtim un crimp de 2 mm si il acoperim cu un crimp cover.

*** Introducem o margeluta rotunda de 6 mm si un nou crimp pe care il turtim cu clestele crimping plier si il acoperim cu crimp cover. 
*** Masuram din nou 4 cm la stanga , insemnam cu markerul si insiram un crimp , il turtim si acoperim cu crimp cover, o margeluta fatetata de 8 mm, un nou crimp si crimp cover.


*** La fel procedam cu partea din stanga a sirului.
Primul sir ar trebui sa arate asa:


Al doilea sir. 

*** Sarma Accuflex de 50 cm lungime, o indoim usor pentru a-i gasi mijlocul si insemnam cu markerul la 2 cm in stanga si in dreapta.
*** In punctele insemnate turtim cate un crimp si le acoperim cu crimp cover.
*** Insiram apoi in stanga si in dreapta cate o margeluta fatetata, cate un crimp pe care il turtim si acoperim cu crimp cover.  La cate 4 cm distanta, in stanga si in dreapta turtim cate un nou crimp, le acoperim, introducem cate o margeluta rotunda de 6 mm apoi cate un crimp, pe care le acoperim cu crimp cover.


*** Al doilea sir ar trebui sa arate asa:Al treilea sir

A fost realizat la fel ca celelalte doua, in urmatoarea ordine: la 2 cm in stanga si in dreapta de mijlocul sarmei am insirat cate o margeluta rotunda de 6 mm, la 4 cm de ele am insirat margelele ovale, plane si apoi la inca 4 mm, cate o margeluta rotunda de 6 mm. Toate margelele au fost fixate intre 2 crimpsuri pe care le-am acoperit cu crimp cover. 
Inchiderea colierului. 

*** Aranjam cele 3 siruri dupa bunul plac.


*** Prindem cele 3 capete si le introducem intr-o terminatie cu cupa.
*** Introducem un crimp de 3x2 mm prin cele 3 sarme Accuflex si il turtim cu ajutorul clestelui crimping pliers.*** Daca este nevoie taiem capetele ramase in afara si inchidem cupa de colier peste crimp. Pentru mai multa siguranta am adaugat un strop de adeziv GS-Hypocement.
*** Procedam la fel si cu celalalt capat al colierului multisir.Adaugam inchizatoarea si lantul de prelungire, de care atarnam o margeluta de 4 mm, pentru un look profesional.
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails