joi, 3 februarie 2011

Inel Fluture - Realizat cu Rasina Ice Resin

Acest inel cu fluturas a devenit preferatul meu! L-am confectionat din hartie pe care am decupat-o dintr-o revista si peste care am turnat rasina. Timpul de realizare si uscare este mare, dar se merita!

Materiale si Unelte:


Ice Resin - rasina lichida incolora
Mod Podge - adeziv, lac, finisaj
Foarfeca, pensula
Baza de inel cu suport patrat 


Instructiuni:

Pregatirea hartiei:

Am taiat dintr-o revista un patrat de aceeasi marime cu suportul inelului, si un fluturas. Pentru ca rasina poate "manca" hartia, este necesar sa sigilam hartia cu Mod Podge.
Cu ajutorul pensulei, imbracam hartia patrat in Mod Podge.Asezam deasupra fluturasul; l-am pus pe mijlocul hartiei.
Aplicam un strat subtire de Mod Podge si deasupra fluturasului si asezam hartia deoparte sa se usuce. 15-20 minute este suficient.Odata uscat, fluturasul va deveni lucios. Il asezam in suportul patrat al bazei de inel.


Pregatirea Rasinei

Pregatim rasina urmand pasii si instructiunile din articolul "Rasina-Ice Resin-Folosire" .Asezam baza de inel pe un suport sau un ring mandrel, in asa fel incat suportul sa fie perfect orizontal pentru ca rasina sa nu curga.Turnam cu grija rasina; ne folosim de spatula mica de lemn. Ne oprim cand suportul este aproape plin cu rasina.Daca este nevoie, impungeti cu o scobitoare sau cu un ac bulele de aer. Pentru a-l feri de praf, asezam un pahar deasupra si nu il miscam timp de 6 ore.


Dupa 6 ore, rasina este uscata indeajuns, asa ca putem aplica un strat nou. Acest strat nou va da "viata" fluturasului, pentru ca rasina are o caracteristica interesanta, mareste forma fluturasului.
Lasam inelul pe suport pentru inca 24 ore inainte de a-l putea purta.

5 comentarii:

FB Ronnie spunea...

Ce frumos a iesit inelusul !!!!!

Excelent. Mai vrem experimente cu rasina.

Andreea Popa spunea...

Super inelul!

Anna spunea...

Foarte foarte frumos! Nu am lucrat niciodata cu rasina, dar sunt foarte tentata. Esti o sursa de inspiratie (si un bun didact). Multumim si FELICITARI!

Cristina Cristea spunea...

Multumesc mult!

diana spunea...

Cristina,am primit recent un premiu,si regula spune sa il dau mai departe. Esti una din persoanele carora prin acest premiu am vrut sa le arat ce reprezinta ele pentru mine(chiar daca sunt mai multe,n-am avut decat 10 locuri). Asa ca, ti-l daruiesc cu drag si te invit sa il ridici. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails