sâmbătă, 29 august 2009

"Wire - guardians" - Aparatori pentru Sarma - Tutorial pentru Bratara

Niciodata nu mi-a placut cum se vede sarma pe bucla inchizatorii sau pe zale deschise! Nu mi se pare estetic, si apoi sarma de insirat poate iesi de pe za, sau se poate rupe chiar dupa mai multe purtari.
Am fost foarte incantata cand am descoperit aceste mici accesorii care se numesc "wire-guardians" si care protejeaza sarma impotriva inchizatorii sau a componentelor cu margini mai ascutite. Masoara 4,6x4 mm si au in interior un diametru de 0,56 mm. Le puteti gasi atat placate cu argint sau aur, cat si din argint.
Bratara din fotografia de mai jos a fost executata manual, cu ajutorul acestor "wire-guardians".



M-am gandit sa fac un tutorial ca sa intelegeti si dumneavoastra cum se folosesc aceste "minunatii" care nu-mi lipsesc din cutia cu furnituri!


Materiale:

Cleste flat nose sau cleste pentru crimp daca aveti;
Cleste pentru taiat
Onyx negru de 6 mm
Spacere - Margele placate cu argint "Sturdust" de 4 mm
Sarma de insirat margele - Accuflex - sarma de otel - diametru 0,48 mm
Crimps-uri placate cu argint
"Wire - guardians" - placati cu argint
Inchizatoare placata cu argint "toggle" floare






Instructiuni:

1. Se taie sarma de otel de aproximativ 37 cm (pentru o bratara e suficient) si se introduce prin primul crimps, printr-o parte a aparatorului pentru sarma "wire-guardian" si apoi prin cealalta parte a aparatorului.









2. Introduceti bucla inchizatorii "toggle" astfel incat sa ajunga in mijlocul aparatorului pentru sarma, ca in fotografia de mai jos:





3. Treceti crimpul prin cele doua sarme, asfel incat sa atinga foarte aproape aparatorul de sarma.





4. Cu ajutorul clestelui pentru crimp sau a clestelui "flat nose", sau "round nose", turtiti crimpul.







5. Insirati margelele dupa modelul dorit. Cand ajungeti la celalalt capat al bratarii, insirati si cel de-al doilea crimp, urmat de cel de-al doilea "wire-guardian" si de celalta parte a inchizatorii "toggle". Urmati aceleasi instructiuni din pasii 1, 2 si 3 si priviti cu atentie fotografiile de mai jos.



















6. Sarma ramasa se introduce prin crimp si prin 3-4 margele, apoi se verifica bratara sa fie cat de cat flexibila dupa care se turteste si cel de-al doilea crimp.








7. Se taie excesul de sarma si gata! Felicitari! Ati facut o bratara superba!







Un comentariu:

georgetabalekics spunea...

Felicitari pentru blog si pentru subiectele abordate. Pentru mine este important adezivul care sper sa-mi rezolve problema fixarii nodurilor din nylon. In curand voi termina de postat lucrarile mele pe blog si o sa-ti fac o invitatie. Spor la lucru si la vanzari. cu drag Georgeta Balekics

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails